Boabe de cafea

16 oct.

„Prima cafenea din lume se deschide in Istambul, in 1554. In 1615. Primul transport de cafea ajunge din Turcia la Venetia. Incet, incet cafeaua cunoaste continentul european, ajungand pe mesele fiecaruia dintre noi. Un drum lung care merita sarbatorit in fiecare zi.”

„Pentru ca un arbore de cafea sa ajunga la maturitate este nevoie de 5 ani. In inaltime poate ajunge chiar si la 9 metri, insa cultivatorii au grija sa-l pastreze la o inaltime de 3 metri pentru a putea fi cules cu usurinta.”

„Stiati ca bobul de cafea este de fapt o cireasa? La strangerea recoltei de cafea, culegatorii aleg doar cirese coapte, apoi urmeaza procesul prin care se indeparteaza carnea de bobul de cafea. De aici, acesta parcurge mai multe etape, pana se transforma in cafeau al carei gust bogat il stim cu totii.”

„V-ati gandit vreodata sa faceti inconjorul lumii? De la o tara la alta, diferentele sunt semnificative, chiar si la capitolul cafea.

Italienii isi beau cafeau cu zahar, germanii si elvetienii cu parti egale de ciocolata calda, mexicanii cu scortisoara, belgienii cu ciocolata, marocanii cu piper, etiopenii cu un varf de cutit de sare.”

„In Etiopia cafeaua este aproape o bautura nationala? De altfel, se spune ca in aceasta tara a fost savurata pentru prima data cafeaua, in secolul IX, devenind astazi una dintre cele mai pupulare bauturi din lume.”

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: