Lectie de prietenie

30 oct.


Pe la mijlocul verii puiul de căprioară a rămas singur pe lume. Mămica lui îşi prinsese piciorul într-o capcană pusă de vânători. Puiul privi cum oamenii o iau şi o duc departe, într-un loc neştiut de el. În tot acest timp, deşi i se frângea inima de durere, puiul stătu cuminte, ascuns prin frunzişul des, aşa cum îl îndemna mama lui pe limba căprioarelor, pe care oamenii – din fericire – nu o cunosc.

Puiul era destul de măricel, însă nu apucase să înveţe toate locurile cu iarbă bună de mâncat şi nici cum să se apere de duşmani. Se plimba singur prin desişul pădurii fără să bage prea mult de seamă la pericolele care îl pândeau.

Deodată, în cale îi apăru un lup. Ce să facă? Pe unde să-şi afle scăparea? Dar iată că un iepuras sprinţar sări pe cărare. Zăpăcit, lupul pierdu din vedere puiul de căprioară, iar acesta avu timp să o ia la goană şi să se ascundă la rădăcina unui copac. Lupul îl fugări o vreme pe iepuras apoi, obosit, plecă să-şi caute o altă pradă. După un timp, puiul de căprioară se întoarse la locul în care îl întâlni pe salvatorul său. Urechiatul îl conduse într-o poiană cu iarbă fragedă, ferită de pericole.

Timpul trecu, toamna scutură frunzele copacilor, apoi iarna aşternu un strat gros de omăt peste pădure. Puiul crescu mare şi deveni o căprioară frumoasă şi înţeleaptă. Însă prietenia dintre cele două animale a rămas la fel de puternică.

Iarna, hrana în pădure e greu de găsit pentru animale mai mici cum e iepuraşul. Căprioara sapă cu copita puternică sub omătul îngheţat până ajunge la firele de iarbă şi la muguri. Apoi îl invită şi pe iepuraş la gustare. Cele două animale le dau oamenilor care le zăresc împreună o adevărată lectie de prietenie.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: