Mango

30 nov.

mango
Mango, un fruct exotic plin de vitamine, este indicat in dieta bolnavului de diabet, sustin cercetatorii de la Universitatea din Queensland, Australia. Ei au realizat un amplu studiu si au ajuns la concluzia ca fructul de mango are efecte similare celor ale unor medicamente administrate in diabet si excesul de colesterol.
Potrivit medicului Ashley Wilkinson, coordonatorul studiului, „inca nu se cunoaste exact modul in care acest fruct actioneaza, insa stim cu siguranta ca unele componente din mango pot inhiba anumiti receptori celulari”. In afara de efectul sau miraculos asupra diabetului, mango mai este benefic si in cancer, anemie, accident vascular.

Anticancer
Atat fenolii, cat si enzimele din mango au proprietatea de a preveni cancerul. Datorita continutului bogat in pectina (fibra alimentara solubila), acest fruct scade riscul aparitiei cancerului gastrointestinal. 165 grame de mango, taiat cubulete, contin 76% din doza zilnica de vitamina C, antioxidant recunoscut pentru protectia sa impotriva cancerului.

Mentine sanatatea ochilor
Un bol de marime obisnuita cu cubulete de mango este echivalent cu 25% din necesarul zilnic de vitamina A, ceea ce asi¬gura buna functionare a retinei. Consumul constant de mango reprezinta o buna modalitate de a prelungi tineretea ochilor.

Ajuta la digestie
Mango contine enzime digestive care favorizeaza metabolismul proteinelor si digestia. Mai mult, fructul combate aciditatea gastrica si, datorita nivelului ridicat de fibre, previne constipatia.

Combate anemia
Mango este recomandat femeilor insarcinate, dar si tuturor persoanelor care sufera de anemie, datorita continutului sau bogat in fier. Mai mult, vitamina C din fruct asigura o absorbtie optima a fierului din alte alimente. Mango este indicat si femeilor aflate la menopauza.

Imbunatateste viata sexuala
Datorita continutului bogat in vitamina E, mango accelereaza secretia de hormoni sexuali, stimuland apetitul sexual.

Sfatul nutritionistului
Mango este un fruct care trebuie inclus in dieta noastra. Il putem consuma crud, sub forma de suc proaspat sau poate fi amestecat cu suc de mere sau de struguri. Datorita continutului bogat in vitaminele B1, B2, B3, B6, C, dar si in acid folic si retinol, mango combate bolile cardiovasculare si pe cele ale ochiului. (Prof. dr Gheorghe Mencinicopschi, directorul Institutului National de Cercetari Alimentare)

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: