Pinguinii

16 dec.

march_of_the_penguins
– sunt specii de pasari marine, care nu pot zbura;
– traiesc numai in emisfera sudica;
– exista intre 17 – 20 de rase;
– pinguinul imperial are 1,1 merti si 35 kg;
– pinguinul albastru are 40 cm si cantareste cam un kilogram;
– ei sunt adaptati la viata acvatica putand sa ramana in apa 18 minute;
– pinguinilor le tin de cald doua straturi de pene scurte si stratul de grasime de sub piele;
– sunt foarte buni inotatori si scufundatori, isi folosesc aripile rigide si inguste ca inotatoare;
– ei isi petrec o mare parte de viata inotand in oceanul inghetat si vanand pesti, calamari, krili;
– in aer merg cu 25km/h;
– cuiburile consta intr-o groapa in pamant pentru ouale lor;
– cel mai mare pericol pentru ei il reprezinta leopardul de mare;
– unii pinguini se lipesc unii de altii pentru a rezista la frig;
– pinguinii sunt organizati in colonii (coloniile sunt locuri unde pinguinii se aduna pentru imperechere si fiecare isi cunoaste perechea sau puiul recunoscandu-i tipetele);
– cand pinguinii se intalnesc la cuib, partenerii isi fac curte dansand inainte de a se imperechea, ei stau fata in fata si isi tin capetele sus tipand, si bat incet din aripi in sus si in jos;
– masculii se ocupa de clocirea oului atunci cand femelele parasesc cuibul pentru a merge sa se hraneasca;
– atunci cand mamele pierd un pui, incearca sa fure un altul, iar ceilalti pinguini sar in ajutorul celei atacate.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: