Biscuiti de ovaz

16 apr.

recetas-galletas-xl-668x400x80xX
Biscuiti digestivi
Ingrediente:
– 8 lingurite de unt/margarina
– 3/4 ceasca de zahar
– 1/2 ceasca de prune uscate
– 1/2 lingurita vanilie
– 1 ou
– 1 1/2 ceasca de faina integrala
– 1 ceasca ovaz
– 1/2 lingurita de bicarbonat de sodiu
– 1 lingurita scortisoara
– 1 varf de cutit de sare
Par multe ingrediente, dar aluatul va fi gata imediat.

Batem untul, apoi adaugam zaharul, si amestecam pana se formeaza o crema.
Adaugam oul, vanilia si prunele taiate marunt.
Amestecam prafurile, le adaugam in crema formata si mixam pana la omogenizare.
Formam bile cu ajutorul unei lngurite, apoi apasam cu podul palmei pana obtinem biscuitii.
Ii asezam in tava cu hartie de copt, lasand spatiu de doua degete intre ei.
Coacem 15 minute, la 175-200ºC, (depinzand de cuptorul fiecaruia pana li se schimba culoarea).
p.s. Ovazul are proprietati anticancerigene, impotriva bolilor de inima, a diabetului si a obezitatii si continut mare de vitamina E, vitamine din complexul vitaminic B, zinc, fier, seleniu, magneziu, fibre si proteine…

Pentru un mic dejun complet,
mixam o banana cu o lingura de cacao si 200 ml lapte.

Pofta buna!

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: