Paine rustica

4 feb.

pan-integralIngrediente:

8 linguri amestec de semințe de dovleac, semințe de in, floarea soarelui,

1 lingură zahăr brun,

1 1/2 linguriță sare de mare fină,

50g fulgi de ovăz,

7g drojdie uscată,

65g făină de secară,

255g făină integrală,

250ml apă caldă,

250ml lapte simplu sau bătut, cald.

Metoda de preparare

1. Se amestecă laptele, apa și drojdia într-un bol și se pune deoparte timp de 10 minute. Într-un bol mare, se combină toate ingredientele rămase.
2. Se toarnă lichidul peste ingredientele uscate, iar între timp se amestecă bine pentru a obține un aluat lipicios, apoi se bate pentru 2-3 minute.
3. Se unge cu unt tava de pâine (de exemplu tava în care se fac cozonacii) și apoi se toarnă aluatul în ea. Se presară semințe, ovăz peste aluat și se pune într-un cuptor rece.
4. Se dă cuptorul la 100 ° C. După 30 de minute, se mărește temperatura la 175 ° C timp de o oră.
5. Când pâinea începe la rândul său să se rumenească și are o crustă frumoasă, se scoate din cuptor și cu un cuțit se dezlipește de marginile tăvii. După 5 minute se scoate din tavă.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: