Arşița nopții – Sandra Brown

25 iun.


„Lasandu-si capul în jos își scoase agrafele din par, usurandu-si ceafa de povara cocului. Mai era și ușurarea produsă de tăcerea lui Solly, iar pentru ăsta se simți foarte rusinata. Privi chipul adormit al fiului ei, și inima ei tresari de dragoste și o unda de milă.  N-avea cum sa stie, dar se întreba dacă nu cumva în somn își găsea liniștea.  Se târî pe podea pana la marginea patului având grija sa nu deranjeze cele doua mosoare de ață pe care Solly le aranjase cu atata grija. O vreme pur și simplu îl privi cu același amestec de dragoste și suferință. Apoi cu multa blandete, îi atinse mana care se odihnea pe cuvertura. Degetele ei urmariră rețeaua fina de vene albastre de sub pielea lui palida. Abia atingandu-l, îi mângâie genele, apoi pavilionul urechii.

El nu tresari și nici nu se feri.Nu se clintea cu excepția mișcării abia perceptibile pe care o făcea pieptul lui slăbuț. Aceastea erau cele mai prețioase momente din viața ei, când își permitea luxul de a-şi mângâia copilul fără a fi respinsa. În timp ce restul casei dormea, Ella stătea ore în șir în aceasta mica celula care avea gratii la unica ei fereastra ca sa împiedice orice tentativa de evadare. Petrecuse multe nopți întunecate ingrijindu-l pe Solly , imaginandu-si o zi în care el avea sa o privească și sa-i zambeasca, în semn de recunoaștere și de dragoste împărtășită.

Era o speranță ridicola. Mulți îi spuseseră asta. Însă Ella se agata de ea oricum. Dacă i-ar fi dat drumul, se temea ca ar fi căzut prada disperării, pierzandu-si orice cale de scăpare.”

Rainwater – Sandra Brown

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: