Timp pentru copii

3 feb.

Timpul tau, timpul pe care îl oferi copilului tau e cel mai important lucru pentru el. Cât este mic, îti va cere tot timpul din lume, pentru ca are atâta nevoie de el, asa ca tine-l în brate cât vrea, alinta-l atunci când are nevoie, nu-l lasa sa plânga singur, fara sa-l îmbratisezi si sa-i spui ca-i întelegi durerea, nu-l repezi, nu-l grabi, nu ridica tonul, ai câta rabdare e nevoie pentru copilul tau.

Fa-ti timp pentru copilul tau, fa-ti timp sa va jucati împreuna de-a doctorul în fiecare zi, mai bine de o luna, fa-ti timp sa râdeti împreuna, sa va distrati, sa vorbesti cu el, sa îi citesti de zeci de ori aceeasi poveste (dar cu intonatie si elan, de parca ai citi-o pentru prima oara), sa îl asculti (si copiii au griji, probleme, si ce bine se simt atunci când au cui sa le împartaseasca, când mami si tati îsi fac timp sa îi asculte).

Ai rabdare cu el de fiecare data. Poate te va întreba de sute de ori acelasi lucru, poate îti va spune de nenumarate ori  cum a salvat el o furnica din calea catelului, e normal, asa ca explica-i, asculta-l, cere detalii!

Fa-ti timp sa va dragaliti de câte ori aveti ocazia (nu peste mult timp, nu te va mai lasa sa îl pupi, sa îl strângi în brate, va fi deja ”prea mare” pentru aceste lucruri).

Timpul trece foarte repede, copilul creste foarte repede, acum are nevoie de tine, de timpul tau. Vei vedea ca, pe masura ce creste, va avea mai putina nevoie de atentia ta, în comparatie cu primii ani din viata, însa deja va sti ca atunci când are nevoie, tu esti acolo si lasi orice pentru el, pentru a petrece timp cu el.

De multe ori, copilul vrea doar sa te testeze, sa vada cât de important este el pentru tine, iar daca tu îi acorzi timp si atentie, el se linisteste (e tot pe primul loc în prioritatile tale), se întoarce la joaca si îsi vede de ale lui.
Nu irosi aceasta perioada extrem de important pentru copilul tau, acorda-i timp, fa-ti timp pentru el. Si, oricând are nevoie de tine, spune-i cu toata dragostea: da, am timp pentru tine!

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: