Inghetata de cafea

29 mai

Coffee Ice Cream With Mint Leaf
Ingrediente:
500 ml frisca lichida (smantana de 30 – 35% grasime)
350 ml lapte
250 g cafea boabe
5 galbenusuri
150 g zahar
1 lingurita ness
1/2 lingurita esenta de vanilie

Preparare:
Intr-un vas incapator, amestecam laptele, zaharul, jumatate din frisca si boabele de cafea. Punem la foc mic, amestecand des si asteptam se incalzeasca, dar nu trebuie sa fie fierbinte, pentru a nu se branzi. Luam de pe foc si lasam o ora sa se raceasca si sa se infuzeze cafeaua.
Dupa acest timp de odihna, punem vasul pe foc mediu, incalzind amestecul, dar fara sa ajunga la punctul de fierbere.
Separat batem galbenusurile. Luam cate o lingura din amestecul fierbinte si turnam peste galbenusuri, batandu-le in continuare. Dupa vreo 10 – 15 linguri adaugate, varsam galbenusurile in vasul cu cafeaua. Continuam sa incalzim compozitia, amestecand continuu, timp de aproximativ 10 minute, sau pana cand se ingroasa si imbraca lingura.
Strecuram compozitia, aruncam boabele de cafea si incorporam restul de frisca lichida, ness-ul si esenta de vanilie. Lasam sa se raceasca, apoi congelam. Pentru efectul artistic, am lasat cateva boabe de cafea in inghetata.

Reclame

3 răspunsuri to “Inghetata de cafea”

  1. Daniela Frincu 2 iunie 2013 la 15:58 #

    Un deliciu, potrivit pentru zilele calduroase ce vor urma si nu numai…

    • iuliaersilia 4 iunie 2013 la 10:23 #

      Ma bucur ca iti este util, si sper sa te bucuri deseori de el!

  2. puckmucky 26 iulie 2013 la 8:26 #

    Reblogged this on ARENA CAFFE.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: